Nam

Nam

tiistai 25. syyskuuta 2012

Uutta kelaa.

Tulipa hankittua uusi kahvimylly kalahommiin ku edellinen alkoi ajat sitten jo vinoilemaan. Kelaus ruperi kummasti takkuamaan noin tunnin veivaamisen jälkeen.. Kummia kireitä kohtia veivaamiseessa rupesi ilmenemään ja pian ei kalastamisesta tullut enää mitään. Tänään vietiin kissa astutukseen Helsinkiin ja paluu matkalla tuli poikettua Hyvinkään Motonettiin katsomaan olisko siellä paattiin sitä puuttuvaa huoltoluukkua takapenkin sisässä olevaan lokeroon! Eipä ollut joten suunasin kelahyllylle josta pian bongasinkin tuon Shimanon Solstacen jota ajat sitten jo Erä-lehden testissä ihmettelin. Ehkä juuri tuo kela kiinnosti siksikin, että edellistä edeltävä kela oli saman merkkinen ja mallinen paitsi takajarrulla varustettu kampe joka edelleen toimii moitteetta! Toinen suuri syy on tuo kunnollinen kammen nuppi! Nykyään ku ne laittaa suurimpaan osaan noista 2500 ja pienenmistä sen piskuisen I-mallisen josta ei saa edes  kunnon otetta ja josta näpit lipeää joka tärpin aikana..
Alkuperäinen suunnitelma uudesta kelasta oli kyllä jokin hieman alta 200e kela, mutta ehkä tulin järkiini koska kyllähän asia on niin, että tämmöisellä 59e kelalla pärjää vallan mainiosti! Tokihan se kallis kela varmasti on parempi joka suhteessa, mutta onko se kuitenkaan sen hintaeron arvoista? Ehkä seuraava on sitten se rikkaiden kela :)







Tulipa mieleeni myös se, että mulla on kaikki vanhat kelat tallella mitä olen omistanut paitsi se aivan ensimmäinen umppari jostain 90-luvun alusta.. Se oli sellainen musta jossa puolan ympärillä oleva kuori oli keltainen! Muovia se ainakin oli kokonaan eli varmaan joku halppis vehe. Muistelisin sen olleen Daiwa. Täytyy tehdä niille oikeen hylly autotalliin kunhan saa sen muuten asialliseen kuntoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti