Nam

Nam

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Jigi kuhaa jipii!

Lähdin tuulen tyyntymisen toivossa Isollejärvelle joskus veeiden jäleen koska monena iltana on tuulinen päivä päättynyt tyyneen ehtooseen. Sadettakin oli sääukkeli luvannut, mutta järvellä oli oikein mainio keli. Sopivaa aallokkoa ja aurinkokin pilkisteli.
Aluksi koitin pystyjigillä satama saarenluota, mutta ainut kala oli Ahven joka lähti mukaan kissalle. Siirryin uisteluhommiin, mutta jo puolenkilsan jälkeen alkoi homma kyllästyttämään ja pyyhkäsin kaasupohjassa selkäsaarin kupeeseen josta kesällä saatiin muutamia kuhia ja aapoja. Kauaa en siellä lillunut ku eka ahven antautui selänpuolen saarenkupeesta! Muutama heitto samalla valkoisella toukalla ja vedestä nousi säälittävä vauva kuha. Jälleen muutama tyhjän pyynti ja nyt tuli terävämpi tärppi joka osoittautui kunnon kuhan körilääksi! Arviolta 45cm tienoilla. Aurinko näytti hipovan jo puiden latvoja joten suoritin muutaman heiton ja kaasuttelin satamaan ja kotiin päin


Kurjetkin oli ottaneet nokalle suunnaksi etelän. Ens vuonna nähdään!

Pikku haverikin sattui sitten kotimatkalla. Pomarkussa ku kurvasin kakskolmoselle ja kaasuttelin vauhtia jota oli jo liki 100 huomasin peilistä, että haavi ei ole kiinnikkeessään veneessä ku varsi törrötti taivaalle! No ajattelin sen siellä pysyvän edessä siintävälle linkkapysäkille, mutta ei.. Samasa näkyi vain vilahdus ja haavia ei enää peilistä näkynyt.. Pysäkille parkkiin ja ei siellä paatissa sitä ollut. Uukkari ja takasi päin. Tottakai vastaan tuli heti traktori kärryineen ja perässä kaksi autoa.. Hetken peräsät tien poskessa jo haavi näkyikin ja näky oli kamala ku kirmasin sitä noutamaan..
Sain tuon velipojalta viime jouluna. Täytyy vähän oikoa sitä ja tehdä uusi varsi vaikka harjanvarresta. Kerran sen jo itsekkin rikoin ku varsi oli vettä täynnä niin porasin reiän tuolta havaspäästä putkeen, mutta ei mennyt kuin elokuvissa koska siellä sisällä oli semmonen mekanismi tuolle nappulalle jota painamalla varren saa irroitettua ja shän tietty hajosi joten piti ruuvilla kiinnittä varsi takaisin, mutta ei sekään sujunut ku ruuvin pirulainen katkesi.. Normaalisihan tuo lentäisi roskiin, mutta on semmoinen tunne että jos tuon nyt heittää pois menee kalaonni samalla.. Joten korjata se pitää tiedä vaikka olisi kalaonnenkalu tuo pahanonnen Haavi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti