Nam

Nam

torstai 1. marraskuuta 2012

Pystyjigaamassa (3 viimeisintä reissua)

21.10 2012 Isollejärvelle jigaamaan. Tuulinen oli keli, mutta ei liian. Hyvin pystyi tuulenmukana laskettelemaan sähkökoneella jarrutellen. Aluksi nypin tuossa paikassa josta viime reissuilla on tullut ainakin tärppejä:
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/karttalinkki/karttalinkki.html?map.x=333&map.y=229&e=228525&n=6855580&scale=8000&tool=merkitse&styles=normal&lang=fi&tool=merkitse&lang=fi

Lopuksi kun kaloja ei ylös asti kuulunut ajoin tuonne: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/karttalinkki/karttalinkki.html?map.x=111&map.y=325&e=228735&n=6855616&scale=8000&tool=merkitse&styles=normal&lang=fi&tool=merkitse&lang=fi
Jossa tuuli kävi itä-länsi suunnassa. Saaren kärjestä tulee sellainen pitkämäinen penkka jonka rinteeltä nappasi uusi oma Kuhan enkkani! Pitkästä aikaa kala pisti oikein kunnolla kampoihin ja aluksi sitä luulinkin Haueksi.

18.10 2012
Vesi oli laskenut viikossa ruhtinaaliset 30cm. Ajelin perus paikalleni ja laskettelin myötätuuleen pystyjijiä heilutellen saaren sivua josta tuli taas kamalasti todella varovaisia tärppejä, yksi alamitta ja yksi 47cm pullukka. Tasapohjalta ei ikinä tule mitään, mutta heti ku alkaaa saari kohoamaan pohjasta ja alkaa tulemaaan kivikkoa alkaa tapahtua. Nytkin toinen noista kaloista ja yksi tärpeistä tuli sillain, että jigi kopsahti ison kiven päälle, ja siitä nosto ja ku uusi pudotus meni kiven ohi tärppäsi sieltä kiven kupeessa ollut kala kiinni.

Viime vuonna nuo pystyjigi kalat meinas kirvoittaa vavan käsistä, mutta tänä vuonna on olleet kyllä todella arkoja.. Kalat huomaa vasta silloin ku nosta jigiä ylös ja tuntuu painoa. Koitin pitää sormeakin siimalla mutta se nyt on ihan hanurista. Kaiholla muistelen kunnon tällejä jolloin meinas aina paskoa alleen.




4Tunnin pyrähdys ihmettelemään veden määrää. Arvasin, että paljon sitä on, mutta sitä olikin vielä puolet enemmän! Luiska oli jossain 10m päässä ja toitametriä syvällä..
Saatiin onneksi hyvin vene vesille. Seuraavaksi ihmeteltiin väylämerkkejä joista osa oli kokonaan veden alla ja toisista saattoi näkyä parinkymmenen sentin pätkä pinnan yllä! Muutamia mökkejä oli hieman kosteissa ympäristöissä ja vesi tulvi metsiin pitkälle. Erääseen saareen rantautuminen vaati veneilyä kuusikon läpi enne rantaan pääsyä. Normi vesiraja on varmaan ainakin 20m taaempana. Muutamia katiskoitakin bongattiin jotka oli lähteneet tuuliajolle koska  kelluivat kanisterinsa varassa. Niitäkin joutuu omistajat etsimään pitkin metsiä! Saaresa tuli myös vastaan kumma luonnonoikku puu!!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti