Nam

Nam

torstai 20. lokakuuta 2011

Miten, millä, mistä

Koskikalastus on se kalastuksen alue joka on lähimpänä sydäntä! Olen pikku tytöstä (Lastusta lainatakseni) lähtien kalastellut lähes vallan joella ja koski on aina ollut se paikka joka mua vetää puoleensa. Se on vaan se ääni, virtaus, kuohut ja kaikki siinä koko koskeaa joka vetää puoleensa. niin ja tietysti ne kalat jotka siellä virrassa lymyää.
Eipä tuota oikeen muut ymmärrä paitti ne jotka on kosken pauloihin jääneet.

Koskilla kalastan vain ja ainoastaa Taimenta ja Harjusta. Ensinmäisen taimeneni muistan vieläkin vaikka oli pieni tumppi kuin myös pikkuisen harrin.

Järvilläkin on tullut käytyä tosin vasta aikuisiällä, mutta oikeastaan vasta nyt kun tein tuon isomman ruuhen on alkanut lähijärvet tulla tutuiksi.. tai kaksi isompaa niistä joissa on Kuhaakin! Tänä kesänä saatiin velipojan kanssa elämän ekat kuhatkin ylös.

Kuhaa käydään siis koittamassa Isollajärvellä pomarkussa ja myös Jämijärvellä tulee käytyä, mutta sieltä kuha tuntuu olevan niin tiukassa, että mielummin ajaa aina pomarkkuun.

Koskikalapaikkana toimii oikeastaan koko Karvianjoen vesistö. Eli Honkajoki/kankaanpää Karvianjoki, Pomarkku Kynäsjoki ja Merikarvialla merikarvianjoki.

Ja tosiaan tuo Isojärvi kuuluu samaan vesistön joten kalastan siis 99% samoissa vesissä.

Täplänen unelma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti