Nam

Nam

tiistai 8. marraskuuta 2011

Lisäkoukku pystyjigiin.

Aika vähän vielä saatavilla tietoa vertigaalijikauksesta ainakin Suomen kielellä intternetin ihmeellisessä maailmassa.
Koukutti niin hyvin tuo homma, että taas oli pakko hypistellä kumikaloja ja viritellä lisäkoukku ku tuli niitä tärppejä ja irronneita kaloja viime reissulla! Sieltä täältä löysin jotain vinkkiä ku Erä-lehtiä ja nettiä selaili.
Tein sitten tommosen uistinrengas, siimanpätkä, kolmihaarakoukku virityksen!   Ensin tein semmosen jossa ei ollut tuota rengasta ollenkaan, mutta oli todella vaikea saada solmu oikean kohtaan jotta siima olisi sopivan mittainen.. Sitten pätkähti päähän idea tuosta uistinrenkaasta, jolloin tuosta koko virityksestä tulee aivan omansa ja irtonainen jolloin se on helppo laittaa paikoilleen tai poistaa! No taas tuli silti vaikeuksia sen siimanpätkän pituuden kanssa, mutta sitten hokasin notta se saakin olla hivenen pitkä niin voi käyttää samaa "tapsia" myös pidemmissä jigeissä! (Kuvissa on 4tuuman kaloja)
Lyhyempään sitten kiepauttaa parikertaa ympäsi niin ei roiku siima valtoimenaan.
Uistinrenkaanhan siis pudotan vain tuohon jigipään lenkin ympärilla ja kun lukko kiinnitetään jigiin niin tuo "tapsi"    pysyy mukana menossa.

Lunker city Fin-S fish

2 kommenttia:

  1. Hyvän jutun oot kirjottanu tästä lisäkoukun laittamisesta, nyt olen taas vähä viisaampi :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä jos oli apua. Toiset käyttää myös pelkkää 3haarakoukkua jaka vaan pujotetaan tuohon jigikoukkuun ja yksi sakara survaistaan silikoonin sisään. Muta tapsi toiminee paremmin näissä pitkissä vertigaalijigeissä.

    VastaaPoista